Foto: LETA

Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas lēmums atteikties kandidēt uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu ir cilvēciski saprotams, Latvijas Televīzijas "Dienas ziņām" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Žēl, ka viņa neizturēja un nolēma atsaukt savu kandidatūru, bet cilvēciski es viņu varu saprast," atzina Kučinskis. "Katram cilvēkam ir kāda spriedzes robeža," viņš uzsvēra.

"Īsā laikā dzirdēt tik daudz negatīva par sevi, ģimenes locekļiem, par visu, iepriekš godprātīgi strādājot valsts pārvaldē, esot labai vadītājai, un pēkšņi otrā dienā tu neesi nekas tikai tāpēc, ka vēlies uzņemties VID vadību," turpināja premjers.

Taujāts, vai spiediens varētu nākt no grupējumiem, kuri nevēlas pārmaiņas VID, Kučinskis sacīja, ka "simptomātiski ir tas, ka jebkurš, kurš piesaka pārmaiņas, kā iepriekš Ināra Pētersone vai tagad Koļegova, neiztur un aiziet projām".

"Ir lielas bažas, kā mēs nonāksim līdz kandidātam un vai nav atsevišķas vēlēšanās, lai tas būtu cilvēks, kurš nevienu netraucē," piebilda Kučinskis.

Turpinājumā kā vienīgo alternatīvu Kučinskis minēja konkursa rīkošanu uz VID vadītāja amatu, piesaistot personāla atlases kompāniju.

Taujāts par VID vadītāja pienākumus pildošās ģenerāldirektora vietnieces Daces Pelēkās iespējamo kandidatūru, Kučinskis norādīja, ka viņa var piedalīties konkursā un pašlaik ir viņas iespēja veikt tās reorganizācijas, kas VID jau ir paredzētas. "Vairāk gan pievienojos tam uzskatam, ja nāk cilvēks no malas, ar svaigu skatu, ir daudz vieglāk ieviest pārmaiņas," piebilda premjers.

Kā vēstīts, Koļegova nolēmusi atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam.

Uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!