Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja priekšlikumu Juglas promenādes renovācijas otrajai kārtai novirzīt 341 333 eiro no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda.

Projekta pieteikumu "Teritorijas labiekārtojuma elementu projekts. 2.kārta. Juglas kanālmalas promenādes renovācija" iesniedza Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija, savukārt komiteja vienojās to atbalstīt, virzot tālākai skatīšanai jautājumu par finansējuma piešķiršanu.

Šis projekts ir otrais posms Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas jau 2014.gadā sāktajam projektam "Teritorijas labiekārtojuma elementu projekts". Pirmajā posmā jau veikta rekonstrukcija daļai gājēju celiņu, apgaismojuma izbūve, apstādījumu rekonstrukcija, kā arī izveidots bērnu rotaļu laukums un senioru vingrošanas laukums. Papildus tam renovētas kāpnes.

Projekta otrās kārtas mērķis ir veicināt publiskās ārtelpas sakārtošanu, visām iedzīvotāju grupām pieejamas, drošas un kvalitatīvas pilsētvides veidošanu, skaidro projekta autori.

Īstenojot projekta otro kārtu, paredzēts veikt apstādījumu rekonstrukciju, izzāģējot vecos un bīstamos kokus, veicot koku vainagu veidošanu un jaunu apstādījumu ierīkošanu, rekonstruēt gājēju celiņus, izbūvēt apgaismojumu, uzstādīt margas un citus teritorijas labiekārtojuma elementus, piemēram, soliņus un atkritumu urnas gar Juglas kanāla malu. Papildus tam ir paredzēts izbūvēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un arī ar bērnu ratiņiem pieejamu noeju pie Juglas kanāla, kā arī izveidot piknika un atpūtas zonu.

Kā vēstīts, iepriekš atbalstīts Ziemeļu izpilddirekcijas lūgums projekta pirmās kārtas īstenošanai piešķirt 400 000 eiro no pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem. Kopumā Juglas promenādes rekonstruēšanā un labiekārtošanā plānots ieguldīt vairāk nekā miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!