Foto: AP/Scanpix

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), nedēļas nogalē dodoties oficiālajā vizītē pie Vācijas kancleres Angeles Merkeles, Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" vietā bija spiests izmantot aviokompāniju "Ryanair", otrdien vēsta laikraksts "Diena".

"Tas stāsts ir tāds, ka katru gadu tiek rīkots konkurss tūroperatoriem par iespējām apkalpot Valsts kanceleju šādos braucienos. Mēs no savas puses nododam informāciju, ka premjeram konkrētā laikā un datumā jānokļūst Berlīnē vai jebkur citur, un kompānija no savas puses piemeklē atbilstošus reisus. Šoreiz tas, ko viņi varēja piedāvāt, bija "Ryanair"," laikrakstam skaidroja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Tomēr šāda situācija, visticamāk, radusies tieši cenas dēļ, ir izvēlēts lētākais variants, pieļauj "Diena". "AirBaltic" pārstāvis Jānis Vanags skaidroja, ka kompānijas cenas esot pietiekami konkurētspējīgas, piebilstot, ka tās ir augstākas, iegādājoties biļeti pēdējā brīdī. To apliecina arī Vaivara teiktais: "Parasti par šādām vizītēm zina jau mēnesi iepriekš, taču to, ka ir jādodas uz Berlīni, uzzinājām skaitītas dienas pirms izlidošanas."

Ziņots, ka Kučinskis svētdien, 11. septembrī, Berlīnē Merkeles rīkotajās vakariņās piecu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītājiem ar kolēģiem vienojās, ka uzmanība jāpievērš ekonomikas un drošības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!