Foto: DELFI

Sestdien notikušais incidents ar Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" ir jau otrais nepilna mēneša laikā.

Kā ziņots, sestdien lidostā "Rīga" avārijas nosēšanos veica "airBaltic" lidmašīna, kas izpildija reisu Rīga – Cīrihe. "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnai neilgi pēc pacelšanās no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

Šī paša tipa lidmašīna nosēšanos ar problēmām lidostā "Rīga" veica 24. augustā. Toreiz lidmašīnai "Bombardier Q400 NextGen" pusceļā no Kopenhāgenas uz Rīgu radās problēmas ar vienu dzinēju, tādēļ lidmašīna ceļu turpināja un nosēšanos veica ar vienu dzinēju.

Kā toreiz portālam "Delfi" apliecināja viens no lidmašīnas pasažieriem, dzinēja problēmas tieši ar šīm lidmašīnām esot ik pa laikam, un viņu tas tajā brīdī nav pārsteidzis.

Aviokompānijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka tās rīcībā ir 24 lidmašīnas, no kurām tieši puse – 12 – ir "Bombardier Q400 NextGen", kurā ir 76 pasažieru vietas.

"airBaltic" pēc sestdien notikušā incidenta ir sasaukusi preses konferenci, kurā informēs par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!