Foto: LETA

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) uzskata, ka jaunas tramvaja līnijas izbūve Rīgā uz Skanstes ielas pusi ir risināma, neskarot Lielo kapu teritoriju un iekļaujoties jau izbūvētās Senču ielas gabarītos, informēja VKPAI vadītāja vietniece Katrīna Kukaine.

Pēc Kukaines paustā, kad projekts tiks iesniegts inspekcijā izvērtēšanai, tas saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumu vispirms būtu jāskata ekspertu lokā Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē, kas pieņems lēmumu par turpmāko rīcību.

Tāpat Kukaine norādīja, ka VKPAI gatavojas pasūtīt pētījumu, kas saistīts ar Skanstes tramvaja līnijas izbūvi, pirms tam veicot iepirkumu par ģeofizikālo apsekošanu ar radiolokācijas metodi. Izpēti veiks, lai iegūtu datus par iespējamiem apbedījumiem dārzu un parku arhitektūras ansambļa "Lielie kapi" piegulošajā Senču ielā un lai sagatavotu argumentus attiecībā uz lēmumiem, kas skars turpmāko Senču ielas infrastruktūras attīstību.

Kukaine norādīja, ka izpēti plānots sākt pēc iepirkuma noslēgšanās un veikt līdz šī gada beigām.

Speciāliste atzīmēja, ka VKPAI līdz šim nav saņēmusi Rīgas domes projektu tramvaja līnijas ieviešanai, līdz ar to nevar sniegt atzinumu par konkrētiem risinājumiem.

Kā ziņots, Rīgā ir iecerēts izbūvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, caur Lielajiem kapiem, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!