Jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ilze Cīrule jau saņēmusi piedāvājumu neformāli tikties ar politiski ietekmīgām personām, taču no šādas tikšanās atteikusies, pati Cīrule atklājusi intervija žurnālam "Ir".

''Tikusies ne ar vienu neesmu, bet piedāvājums ir bijis. Pieklājīgi atteicos. Vārdus man nenosauca, jo tika atrasts cilvēks, kas varētu man piezvanīt,'' žurnālam paudusi Cīrule, piebilstot, ka nav nojautusi no kā tieši nācis piedāvājums, vien zināms, ka piedāvāta ''neformāla tikšanās ar cilvēkiem, kas vēlas parunāt''.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola ceturtdien raidījumā "900" sekundes atzinīgi novērtēja Cīrules atteikšanos no tikšanās, kā arī apstiprināja, ka jaunā VID vadītāja ministri informējusi par to, ka saņēmusi šādu piedāvājumu. Ministrei gan neesot zināms, kurš politiķis vai politiski ietekmīga persona mēģinājusi norunāt šo tikšanos.

Taujāta par to, kā plāno nodrošināties pret politisko ietekmi VID, Cīrule uzsvēra, ka visas tikšanās ar uzņēmējiem jāorganizē tā, lai "visiem redzams, kas notiek" un maksimāli jāizvairās no sarunām "viens pret vienu".

Tāpat intervijā jaunā VID ģenerāldirektore norādīja, ka būtiskākie uzdevumi ir ēnu ekonomikas apkarošana, VID kolektīva nomierināšana un pārliecības radīšana, ka iestādes darbinieki tiek novērtēti un "tiek gaidīta viņu iniciatīva".

Jau iepriekš viņa medijiem norādījusi, ka "šajā brīdī neredzu veidu, kā mani varētu politiski ietekmēt".

Cīrule "Ir" apstiprināja, ka neredz iemeslus, kādēļ nevajadzētu veikt Finanšu policijas un muitas policijas apvienošanu.

Valdība otrdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā uz pieciem gadiem apstiprinājusi Ilzi Cīruli. Pirmā darbadiena Cīrulei VID būs pirmdien, 14. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!