Foto: F64

Jaunieceltā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ilze Cīrule Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "1 pret 1" sacīja, ka vairāk nepieciešams kontrolēt ne tikai būvniecības nozari, bet arī transporta nozari.

"Viena no prioritātēm ir transporta nozare," sacīja jaunā VID vadītāja, kura uzsvēra, ka šo sistēmu nepieciešams sakārtot. "Šajā brīdī valsts makam iet garām ļoti daudz naudas," viņa piebilda.

Raidījumā Cīrule diskutēja par nodokļu sistēmu, tika izjautāta par VID attieksmi pret uzņēmējiem, kā arī pārrunāja nākotnes plānus, ko plāno īstenot kā jaunā VID vadītāja.

Viņa uzsvēra, ka "[VID] nepieciešams pārskatīt visus iekšējos procesus, kur notiek kādas lietas, kas nav uzņēmējam draudzīgas". Tāpat Cīrule atzina, ka "Latvijā ir nesalīdzināmi liels mazo uzņēmēju skaits; lai sasniegtu darba efektivitāti, ir jāpaskatās, kā to labāk organizēt."

Jaunieceltā VID vadītāja arī atzina, ka ar viņas iecelšanu amatā gaidāmas pārmaiņas. "Šis ir sākums nozīmīgām pārmaiņām valsts pārvaldē," apgalvoja Cīrule.

Kā ziņots, valdība otrdien ar ministru ceļavārdiem un veiksmes novēlējumiem amatā apstiprināja jauno VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli.

Cīrule VID ģenerāldirektores amatā stāsies 14. novembrī.

Par jaunās VID vadītājas izteikumiem raidījumā "1 pret 1" savu viedokli otrdienas vakarā izteikuši arī vairāki sociālo tīklu lietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!