Latvijas pretterorisma vienība "Omega" publicējusi video, kurā ieskicē sapieru, robotu un suņu darba ikdienu, neitralizējot paštaisītus spridzekļus.

"Neitralizēt paštaisītu spridzekli ir grūti tādēļ, ka nav zināms ne darbības princips, ne palaišanas mehānisms," stāsta viens no sapieriem, piebilstot, ka īsti spridzekļi nav tādi, kādus tos esam pieraduši redzēt kinofilmās.

Video redzams, kā spridzekļu neitralizēšanā ar ūdens lielgabalu iesaistās robots Teodors. Savukārt ar maskās tērptiem vīriem izrēķinās pretterorisma vienības suņi.

"Omega" ir Latvijas Valsts policijas pretterorisma vienība. Tās uzdevumos ietilpst ķīlnieku atbrīvošana, sprāgstvielu meklēšana, īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšana un citi uzdevumi, kas saistās ar paaugstinātu bīstamību.

"Omega" izveidota 1992. gada 26. novembrī ar Ministru padomes rīkojumu uz Valdības apsardzes dienesta bāzes izveidot speciālo vienību. Pēc izveidošanas "Omega" bija Drošības policijas pakļautībā. 2003. gadā tā pārgāja Valsts policijas pakļautībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!