Šovakar, pulksten 19.30, Latvijas TV 1.kanālā kārtējā tiešā ētera diskusijā “W.W.W. – Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” savdabīgā “milžu cīņā” mēģināsim noskaidrot, kam vairāk argumentu – valsts budžeta veidotājiem, vai tā kritizētājiem no opozīcijas. Piedalīsies finanšu ministrs Valdis Dombrovskis un Tautas partijas pārstāvis Edmunds Krastiņš.
Budžeta projektu Saeima pirmajā lasījumā pieņēma ceturtdien, un šodien jau beidzas priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam, lai jau tā krietni iekavēto dokumentu varētu pieņemt pēc iespējas ātrāk.

Jau vairākkārt vēstīts, ka šīgada budžets izceļas ar ļoti piesardzīgu ieņēmumu prognozi, “taupības režīmu”, kas izraisījis neskaitāmas kritikas valdībai dažādu apturētu investīciju projektu sakarā, samērā lielo deficītu (3% no IKP), un – pats galvenais – ar valdības solījumiem ļoti daudzus nozīmīgus izdevumus pārskatīt gada vidū, veicot budžeta grozījumus.

Pievienojot atsauksmes pie šī raksta, DELFI lasītājiem ir iespējas paust savu vērtējumu šīgada valsts budžeta projektam – trāpīgākās no tām tiks izmantotas raidījumā. Par šo tematu, kā katru pirmdienu, iespējams arī nobalsot DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!