Foto: F64

Šovasar par Daugavpils domes priekšsēdētāju kļuvušais Andrejs Elksniņš varētu amatu saglabāt, ceturtdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Rīgas mērs un partijas "Saskaņa" vadītājs Nils Ušakovs.

"Es vēl neteiktu, ka Elksniņš vairs nebūs Daugavpils mērs," teica Ušakovs.

Viņš uzteica kolēģa aktivitāti, bet atzina, ka spēja vienoties ar citām partijām viņam noderētu. Ušakovs gan nepauda viedokli par to, ar ko "Saskaņai" Daugavpilī būtu jāvienojas, uzsverot, ka izvēļu nav daudz – Riharda Eigima pārstāvētā "Mūsu partija" un iepriekšējā Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša pārstāvētā "Latgales partija". Līdz šim "Saskaņa" veidoja koalīciju ar "Mūsu partiju".

Daugavpils domē pēc šogad piedzīvotajām pašvaldību vēlēšanai deputātu sadalījums teorētiski ļauj veidot tikai trīs veidu koalīcijas, neskaitot iespēju, ka koalīcijā strādā visas partijas. Proti, līdz vēlēšanām pie varas esošā "Latgales partija" pārstāvēta ar sešām deputātu vietām, "Saskaņa" – ar piecām, bet "Mūsu partija" – ar četrām.

Jau ziņots, ka trīs no "Mūsu partijas" saraksta Daugavpils domē ievēlētie deputāti parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti. Sestdien, 2. septembrī sasaukta ārkārtas sēde, kurā paredzēts no domes priekšsēdētāja amata gāzt Elksniņu.

Pats Elksniņš iepriekš apgalvojis, ka piedāvāšot visiem deputātiem, izņemot vicemēru Eigimu un Lāčplēsi, apvienoties korupcijas apkarošanas koalīcijā. Viņaprāt, situācija Daugavpils domē ir nestabila, jo, lai arī Eigims paziņojis par sadarbību ar Lāčplēsi, starp abiem politiķiem nav saskaņas.

Iepriekš Elksniņš klāstījis, ka Eigims ("Mūsu partija") mēģinājis īstenot savas savtīgās intereses, cenšoties panākt, ka pašvaldība iegādājas zemes gabalu, kura cena neilgā laikā pieaugusi aptuveni četras reizes. Toreiz Elksniņš vairākkārt uzsvēra, ka politiskā līmenī priekšsēdētāja vietnieks kārto savas finansiālās problēmas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!