Bezpeļņas valsts organizācija "Bibliotēku informācijas tīklu konsorcijs" šogad Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas projekta ietvaros plāno apmācīt bibliotēku darbiniekus un iegādāties vairāk nekā 1000 datoru.
Organizācijas direktora pienākumu izpildītāja Sandra Ozoliņa BNS informēja, ka paredzēta aptuveni 450 instruktoru un darbinieku apmācība divos līmeņos, no kuriem pirmais nodrošina vispārējās datorprasmes un interneta pamatu apguvi, bet otrais jau būs padziļināta apmācība darba ar interneta lasītāju apkalpošanu nodrošināšanai.

Paredzēta 1070 datoru un citas datortehnikas, un programmatūras iegāde dažāda tipa bibliotēku vajadzībām, kā arī interneta pieslēgumu izveide, tādējādi likvidējot informācijas pieejamības barjeras.

Tāpat plānots izveidot informatīvo materiālu - mācību programmu lasītāju apmācībai informācijas meklēšanai.

Lai novērstu informācijas apstrādes dublēšanos, plānots veidot arī katalogus, kas palīdzēs lietotājiem meklēt informāciju atsevišķas vai tīklam pieslēgtu bibliotēku katalogos, un tas ir arī priekšnosacījums grāmatu aprites automatizācijai bibliotēkās.

Paredzēts arī pilnveidot un attīstīt bibliotēku informācijas sistēmu, kas nodrošina bibliotēku funkciju izpildi, piemēram, elektronisko katalogu veidošanu, informācijas meklēšanu, grāmatu izsniegšanu un citas.

Iecerēts arī veidot vienotu portālu, kurā būs pieejama bibliotēkās esošā informācija un pakalpojumi. Iemesls tam ir četru bibliotēku informācijas sistēmu pastāvēšana Latvijas bibliotēkās, tādēļ ļoti svarīgi ir nodrošināt mehānismu informācijas meklēšanai starp bibliotēkām.

Iecerētajiem pasākumiem paredzēts tērēt aptuveni 1,2 miljonus latu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecībai paredzētajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!