Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" lasītājs Jurijs ziņo, ka, laikapstākļiem kļūstot aukstākiem, Ķengaragā pārziemojošie gulbji "ieņem" promenādi, lai cilvēkiem diedelētu pārtiku.

"Jau daudzus gadus es vēroju gulbjus Ķengaraga promenādes apkārtnē. Patīkami, ka ik dienu gulbju ģimene stabili aug. Pašu lielāko gulbju ģimeni novēroju pirms trim gadiem – tajā bija 11 mazuļu," ziņo Jurijs.

Vīrietis novērojis, ka pašlaik "spalvotajiem brāļiem ir auksti, tāpēc nepieciešama pastiprināta barošana". Turklāt putni kļuvuši tik pašpārliecināti, ka no rītiem pilnībā aizšķērso pastaigu un velosipēdu ceļu, pieprasa ēdienu. "Iekniebt, lai pārliecinātu garāmgājējus – tā jau ir ierasta lietu kārtība. Periodiski nesu tiem bulkas, ko iesaku darīt arī jums," aicina Jurijs.

Pērn Latvijas Dabas muzeja ornitologs un ziemeļu gulbju pētnieks Dmitrijs Boiko pauda, ka Ķengara promenādē uzturas paugurknābja gulbiji. Savukārt promenāde tiem ir barības ieguves vieta. Naktis tie, visticamāk, pārlaiž neaizsalstošajos ūdeņos, piemēram, pie Rīgas HES. Pa dienu atgriežas Ķengaragā.

Ornitologs aicināja bargajā salā cilvēkus neaizmirst par pieradinātajiem gulbjiem un turpināt tos barot. "Gulbji Latvijā izvēlējušies pārziemot arī piebarošanas dēļ," skaidroja ornitologs.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!