Foto: P. Korsaka privātkolekcija

Pērnā gada nogalē iznākusi latviešu vēsturnieka Ulda Neiburga grāmata "Grēka un ienaida liesmās! Latvijas Otrā pasaules kara stāsti", kurā saistoši aprakstīti vairāki 2. pasaules kara notikumi Latvijā.

Grāmatā apkopoti 33 stāsti – raksti, kas savulaik publicēti laikrakstā "Latvijas Avīze" un žurnālā "Mājas Viesis". Tie ir pārstrādāti un papildināti ar pēdējos gados apzinātiem jauniem vēstures dokumentiem un pētījumiem, aculiecinieku liecībām un atziņām, kas diskusijās par Latvijas 2. pasaules kara vēstures posmu izskanējušas publiskajā telpā.

Noklusētie notikumi

"Šo rakstu pamats ir pētnieciskais darbs. Tā ir tā saucamā publiskā vēsture – uz akadēmiskiem pētījumiem balstīts vēstījums labi saprotamā veidā un valodā. Katru no tēmām noteikti var pētīt vēl krietni dziļāk, man ir svarīgi ar saviem rakstiem sabiedrībai iedot būtības izpratni," sarunā ar portālu "Delfi" norāda Neiburgs.

Grāmatā ietvertie raksti ir veltīti tām 2. pasaules kara vēstures norisēm Latvijā, kas pēc kara vai nu tikušas sagrozītas, vai noklusētas padomju varas gados Latvijā un vismaz daļēji neērtas bijušas arī trimdas latviešiem rietumvalstīs. Daudzi no šiem tematiem ir izrādījušies pretrunīgi un aktuāli vai arī aizmirsti un neērti vēl šodien.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!