Foto: LETA

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta pirmās trīs vietas ieņems Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, EP deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, portālam "Delfi" pavēstīja partijas pārstāvji.

Kā ceturtais sarakstā būs EP deputāts, bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, piektā – eiroparlamentāre Inese Vaidere, kam sekos politiķis Ģirts Valdis Kristovskis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņi-Lukaševica, Eiropas Parlamenta deputāts Aleksejs Loskutovs, Saeimas deputāti Ojārs Ēriks Kalniņš un Andrejs Judins.

Sarakstā būs arī Saeimas deputāts Atis Lejiņš, bijušais kultūras ministrs un Saeimas deputāts, pašlaik finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis, Rīgas domes deputāts Uģis Rotbergs, juriste, jaunatnes politikas eksperte Rebeka Kiršteina, sabiedriski aktīvs IT eksperts Dmitrijs Golubevs un labklājības nozares eksperts Kārlis Eņģelis.

Sestdien notika JV domes sēde, kur saraksts tika apstiprināts. Partijas valdes priekšsēdētājs un pašreizējais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš teica, ka partija šobrīd ir labi pārstāvēta Eiropā un arī šīm vēlēšanām pārstāvniecība ir vēl vairāk jānostiprina. "Valda Dombrovska vadībā ir izveidota spēcīga komanda ar kompetentiem cilvēkiem, kas varēs cīnīties par Latvijas interesēm no pirmās dienas," teica Kariņš.

Dombrovskis norādīja, ka ir ļoti svarīgi, lai astoņas vietas Eiropas Parlamentā ieņem zinoši un pieredzējuši cilvēki, kas spēj un zina kā aizstāvēt Latvijas intereses.

JV norāda, ka EP vēlēšanu komandā gandrīz visi kandidāti ir ar parlamentārā darba pieredzi Latvijas Saeimā vai Eiropas Parlamentā, bet puse kandidātu ir ar valdības darba pieredzi.

Jau vēstīts, ka EP vēlēšanas notiks 25. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!