Foto: AFI

Pēc septiņu gadu darba Satiksmes ministrijas (SM) nozarē valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš atstāj amatu un kā galvenos panākumus norāda tranzīta un loģistikas nozares attīstību, īpašu uzsvaru liekot uz Ķīnas, Japānas un Latvijas sadarbību visaugstākajā līmenī, informē ministrijā.

Administratīvā darba vadīšana un ministrijas funkciju izpildes nodrošināšana, lielāko ekonomiku preču plūsma caur Latviju, starptautiskais tirgus un ministrijas darbības nepārtrauktības nodrošināšana valsts stratēģiskā līmenī un kā rezultāts - piesaistītas Āzijas kravas no Ķīnas, Japānas, Korejas, Indijas, Irānas un citām valstīm, norāda SM. Pēdējo gadu laikā kopējais kravu apgrozījums Latvijas ostās palielinājies. Savukārt aviopārvadājumos un e-komercijā sasniegti pārliecinoši rezultāti, liecina nozares ministrijas teiktais.

"Pateicoties vienotam virzienam, izdevies panākt daudz labas lietas. Šajos gados satiksmes nozarē ir daudz paveikts un virziens ir skaidrs, taču, protams, transporta un sakaru jomai Latvijā noteikti vēl ir potenciāls, kur augt, un es ceru, ka jaunajai valdībai ar profesionālu nozaru speciālistu komandu izdosies veiksmīgi īstenot Ministru prezidenta valdības deklarācijā nospraustos mērķus. Esmu pateicīgs visiem sadarbības partneriem un SM kolektīvam par mērķtiecīgu, atbildīgu un profesionālu darbu sabiedrības labā," ar ministrijas Komunikācijas nodaļas starpniecību paudis Ozoliņš.

Papildu tam ministrijā uzsver, ka Ozoliņa vadībā visu šo gadu laikā pastāvīgi notikušas Aviācijas padomes un Loģistikas nozares padomes sēdes, kurās izlemti svarīgākie jautājumi un apspriestas nozares aktualitātes.

TV3 raidījums "Nekā Personīga" pagājušajā svētdienā vēstīja, ka Ozoliņš varētu savu amatu atstāt. Toreiz gan pats Ozoliņš raidījumam situāciju nekomentēja, taču pauda, ka tuvākajā laikā darbu viņš pamest vēl negrasoties, taču situācijas varot izvērsties dažādi.

Savukārt piektdien, 8. martā, satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere apstiprināja, ka pēc abpusējas vienošanās Ozoliņš amatu pametīs 6. aprīlī.

Viņa pastāstīja, ka pašreiz Ozoliņš ir atvaļinājumā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Ozoliņš amatu pamet pēc tam, kad ievērojami samazinājās viņa atalgojuma līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!