Foto: DELFI

Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Aldis Gobzems nav atmetis domu par "jauna veidojuma" radīšanu, taču patlaban šādu soli spert vēl neplāno, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica politiķis.

"Jauns politiskais spēks būs," sacīja Gobzems, piebilstot, ka sabiedrībā jūtams pieprasījums pēc cilvēkiem, kuriem ir stingrs mugurkauls.

Vienlaikus politiķis norādīja, ka šobrīd par dibināšanu spriest ir pāragri. Viņš prognozēja, ka "jauno veidojumu" atbalstīs tie cilvēki, kuri vīlušies 13. Saeimas vēlēšanu iznākumā.

Gobzems arīdzan paredzēja, ka Saeimā līdz 10 deputātiem varētu kāpt to politiķu skaits, kuri nepieder pie frakcijām. Šobrīd tādi ir divi – Gobzems un Jūlija Stepaņenko.

Politiķis norādīja, ka darbs opozīcijā viņam nesis gan pozitīvu, gan negatīvu pieredzi. Gobzems teica, ka kāpj tribīnē un iesniedz virkni priekšlikumu, taču primāri cenšas izgaismot pozīcijas doto solījumu nepildīšanu.

Vēstīts, ka Gobzems pēc izslēgšanas no "KPV LV" partijas aicināja Latvijas iedzīvotājus pievienoties "jaunam veidojumam".

"Aicinu pieteikties aptuveni 50 brīvprātīgos, kuri sevī jūt organizatora spējas. Sāksim darbu pie jauna veidojuma radīšanas. Bez steigas un kvalitatīvi apzināsim un uzrunāsim 10 tūkstošus cilvēku," paziņoja Gobzems. Viņš gan arī lūdza "bezmugurkaulniekus, nodevējus vai tos, kas pie pirmām grūtībām padodas un nolaiž rokas, neatsaukties".

Savā publikācijā Gobzems īpaši uzrunāja virsniekus, jo viņiem esot "mugurkauls un drosme". Deputāts uzskata, ka bez šīm īpašībām "viss būšot pa vecam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!