Foto: F64

Sabiedrības nedrīkst būt vienaldzīga, jo no tā izrietošā pasivitāte kļūst par melno caurumu, kurā pazūd vērtības, idejas un spēks, atklājot ar Eiropas Savienības (ES) jautājumiem saistīto komunikācijas darbinieku forumu "Saliekam nākotnes puzli!" sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Foruma dalībniekus uzrunāja arī Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietas izpildītājs Andris Kužnieks. Foruma darbu vadīja biedrības "Eiropas Kustības Latvijā" prezidents Andris Gobiņš.

Par Latvijas ieguvumiem un izaicinājumiem kā pilntiesīgai ES dalībvalstij nu jau 15 gadus uzstājās Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers, Eiropas Komisijas Reģionālā un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Normunds Popens un Latvijas Universitātes profesori Žaneta Ozoliņa un Daunis Auers.

ĀM valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Solveiga Silkalna informēja foruma dalībniekus arī par "Breksita" aktualitātēm, to ietekmi uz Latviju un Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā.

Foruma otrajā daļā dalībnieki piedalījās arī interešu grupās, lai diskutētu par to, kā runāt ar jauniešu auditoriju, kuri šogad balsos pirmo reizi. Tāpat tika apspriests, kā runāt par vēlēšanām ar eiroskeptiķiem un tiem, kuri neizrāda interesi par EP vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!