Foto: LETA
Svētdienas, 19. maija, pulksten 5 atjaunos satiksmi Rīgā uz Augusta Deglava tilta, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apliecināja, ka no svētdienas pulksten 5 A. Deglava ielas pārvads būs atvērts visiem satiksmes dalībniekiem. Policija norāda, ka ''lēmumam par pamatu ir Būvniecības valsts kontroles biroja atzinums par pabeigtajiem tilta konstrukciju nostiprināšanas darbiem''.

Tiesa, satiksmei uz tilta būs noteikti ierobežojumi, proti, pār to varēs pārvietoties transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 30 tonnas. Tāpat šajā posmā būs noteikts ātruma ierobežojums – 30 kilometru stundā.

Saskaņā ar VP sniegto informāciju piektdien VP priekšnieks Ints Ķuzis ticies ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) un Rīgas domes pārstāvjiem. Tikšanās laikā, iepazīstoties ar BVKB būvinspektora parakstīto atzinumu par pabeigtiem nostiprināšanas darbiem, Ķuzis pieņēmis lēmumu par pārvada atvēršanu satiksmei.

Deglava tilta būvdarbu veicējs AB "Kauno tiltai" ir iesniedzis BVKB pieņemšanas-nodošanas aktu, ar ko apliecina pirmā etapa nostiprināšanas darbu pabeigšanu, informēja VP. Šo darbu veikšana bija BVKB nosacījums, lai tiltu atvērtu satiksmei ar zināmiem nosacījumiem.

Policija atgādina, ka, turpinot pārvada balstu stiprināšanu ar turām, satiksme uz Deglava ielas pārvada būs slēgta naktī no svētdienas, 19. maija, pulksten 1 līdz 5 rītā.

Jau ziņots, ka 25. aprīļa rītā pulksten 5 satiksmei tika slēgts Deglava ielas pārvads. Par nepieciešamību slēgt tiltu sākumā paziņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), taču atbilstošo lēmumu, ka tilts slēdzams līdz brīdim, kad taps skaidrs, ka satiksmes pārvads ir gana drošs, lai to ekspluatētu, pieņēma Valsts policijas priekšnieks.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Pēc izskanējušās informācijas par atļauju pār tiltu pārvietoties sabiedriskajam un operatīvajam transportam BVKB portālu "Delfi" informēja, ka Deglava ielas tiltu pilnībā atvērt satiksmei varēs pēc bojāto konstrukciju nostiprināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!