Foto: F64

Sestdien, 4. maijā, tiks atjaunota sabiedriskā transporta kustība pār Augusta Deglava tiltu, portāls "Delfi" uzzināja SIA "Rīgas satiksme".

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis portālu "Delfi" informēja, ka no sestdienas, 4. maija, tiks atjaunota sabiedriskā transporta kustība pa Augusta Deglava pārvadu.

11., 22. trolejbusi, 3., 6., 13., 47., 50., 51., 52. autobusi, kā arī 214. minibusa, 338. ekspresbusa un N6 nakts satiksmes autobuss kursēs pa pamata maršrutiem.

Uzņēmumā atgādina, ka līdz ar Valsts policijas lēmumu slēgt satiksmei Augusta Deglava tiltu tika slēgts 11. trolejbusa maršruts un vairāki sabiedriskā transporta maršruti kursēja pa mainītu maršrutu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" pastāstīja, ka Augusta Deglava tilts tiks atvērts tikai sabiedriskajam transportam un operatīvajam transportam.

Vaicāta, kāpēc nolemts atļaut tiltu ekspluatēt tikai attiecīgi smagākām transporta vienībām kā trolejbusiem un autobusiem, bet ne vieglajām automašīnām, Ahuna-Ozola norādīja, ka tas ir Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) kompetencē.

Tāpat viņa norādīja, ka Valsts policijai adresējams jautājums, cikos sestdien sabiedriskā un operatīvā transporta kustība pār tiltu tiks atvērta.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Grāvīte portālam "Delfi" paskaidroja, ka Valsts policija vēl nav pieņēmusi nekādu lēmumu par Augusta Deglava satiksmes pārvada atvēršanu sabiedriskajam un operatīvajam transportam.

Viņa norādīja, ka aizvien atbildīgās institūcijas strādā pie dokumentācijas saskaņošanas. Līdz ar to konkrētu laiku, kad tieši satiksme sabiedriskajam un operatīvajam transportam pār Deglava tiltu būs atļauta, Valsts policija nevarēja nosaukt.

BVKB portālu "Delfi" informēja, ka Deglava ielas tiltu pilnībā atvērt satiksmei varēs pēc bojāto konstrukciju nostiprināšanas.

Lai tas notiktu, būvdarbu veicējam būs jāizstrādā darbu veikšanas projekts, kas jāsaskaņo normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā, un jāsaņem Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) atļauja nostiprināšanas darbu veikšanai.

BVKB norāda, ka sabiedriskā un operatīvā transporta kustība, ievērojot braukšanas ātruma ierobežojumu līdz 20 kilometriem stundā un attāluma intervālu starp transportlīdzekļiem vismaz 30 metri, ir pieļaujama jau tagad. Tas nolemts piektdien, 2. maijā, kopīgi tiekoties BVKB, Deglava iela satiksmes pārvada projektētājam SIA "Inženierbūve", Valsts policijai, kā arī Rīgas domes, Rīgas domes Satiksmes departamenta un SIA "Rīgas satiksme" pārstāvjiem.

Kā ziņots, 25. aprīļa rītā pulksten 5 satiksmei tika slēgts Deglava ielas pārvads. Par nepieciešamību slēgt tiltu sākumā paziņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), taču atbilstošo lēmumu, ka tilts slēdzams līdz brīdim, kad taps skaidrs, ka satiksmes pārvads ir gana drošs, lai to ekspluatētu, pieņēma Valsts policijas priekšnieks.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!