Ir apkopotas valsts amatpersonu ieņēmumu deklarācijas par pagājušo gadu, kuras šogad pirmo reizi pārbaudīs nesen izveidotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), nevis Valsts ieņēmumu dienests.
LTV “Panorāma” ziņo, ka Valsts prezidentes ienākumi pagājušajā gadā bijuši vairāk nekā 50 000 latu, no kuriem atalgojums no Valsts prezidentes kancelejas bijis gandrīz 30 000 latu, bet vairāk nekā 20 000 latu Vairai Vīķei – Freibergai samaksājis Monreālas universitātes pensiju fonds.

Savukārt premjers Einars Repše pērn pamanījies nopelnīt sešas reizes vairāk nekā prezidente. Proti, viņa ienākumi bijuši vairāk nekā 300 000 latu. Gandrīz visus valdības vadītāja ieņēmumus veido honorārs par partijas dibināšanu. Premjerministram pieder dažādu uzņēmumu akcijas, kuru vērtība ir vairāk nekā 50 000 latu. Repše pērn pircis un pārdevis vērtspapīrus ASV tirgū.

Iespaidīga ir arī premjera biedra Ainara Šlesera deklarācija. Viņš pagājušajā gadā, pārdodot uzņēmumu daļas, nopelnījis vairāk nekā četrus miljonus latu. Šlesera naudas uzkrājumi, aizdevumi un parādsaistības ir lielas. Jāpiemin, ka premjera biedram pieder trīs jaunas automašīnas.

Arī Šlesera nedraugam Ventspils mēram Aivaram Lembergam pagājušais gads bijis ienesīgs. Viņa ienākumi sasnieguši aptuveni 2,6 miljonus latu. Lembergam ir prāvi uzkrājumi skaidrā un bezskaidrā naudā. Ventspils galva pērn aizņēmies un aizdevis ievērojamas summas.

KNAB sola deklarācijas pārbaudīt īpaši rūpīgi, izmantojot jaunas operatīvās darbības metodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!