Foto: DELFI

Saistībā ar grupas "Rammstein" koncertu līdz 9.augustam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Lucavsalā un citās vietās pilsētā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Valsts policija (VP) un tās sadarbības partneri uz otrdien Lucavsalā paredzēto rokgrupas "Rammstein" koncertu aicina doties ar sabiedrisko transportu, kājām vai velosipēdiem.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs šodien žurnālistiem atgādināja, ka Lucavsalā un tās apkārtnē jau no šodienas ir satiksmes ierobežojumi, tāpēc policija šādiem gadījumiem aicina izvēlēties vienkāršāko koncerta apmeklēšanas veidu, proti, ierasties ar kājām, sabiedrisko transportu vai velosipēdiem. Tomēr riteņbraucējiem jārēķinās, ka velonovietņu skaits būs ierobežots. Ņemot vērā satiksmes ierobežojumus, taksometriem būs atļauts izvietoties Mūkusalas un Ziepniekkalna ielās.

Policijas pārstāvis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietniece Māra Dīriņa un Rīgas domes Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa aicina apmeklētājus pirms un pēc koncerta sekot līdzi organizatoru un policijas norādēm. Tas īpaši ir svarīgi, jo Salu tilts patlaban ir remontā un pēc būtības tas ir būvlaukums.

Dīriņa norādīja, ka apzināta norāžu ignorēšana un pārvietošanās būvdarbu teritorijā nereti var beigties ar pietiekami nopietnām veselības problēmām, piemēram, kāju traumām. Viņa arī aicināja neaizrauties ar alkohola lietošanu. Tāpat koncerta apmeklētājas pasākumā aicinātas neierasties augstpapēžu kurpēs. Savukārt jaunajiem vecākiem jāievēro drošības pasākumi saviem mazuļiem, tostarp, bērni jānodrošina ar skaņu izolācijas austiņām.

Policijas pārstāvis aicināja vecākus ievērot ierobežojumu par pusaudžu atrašanos uz ielas pēc pulksten 22. Rīgas domes saistošie noteikumi paredz, ka bērniem līdz 16 gadu vecumam aizliegts bez vecāku vai viņu aizstājēju pavadības atrasties publiskās vietās laikā no pulksten 22 līdz 7.

Cilvēkus, kuriem psiholoģiskas problēmas var radīt drūzmēšanās, policija aicina uzreiz pēc koncerta beigām nogaidīt, līdz brīdim, kad lielākā daļa apmeklētāji Lucavsalu ir pametuši.

Rīgas domes Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece informēja, ka otrdien jau no pulksten 16 Lucavsalas virzienā tiks nodrošināti trolejbusi maršrutā Latvijas Universitāte -Lucavsala. Tāpat būs papildus reisi 19. maršruta trolejbusam un 40. maršruta autobusam.

Tiem iedzīvotājiem, kuriem Lucavsalā atrodas mazdārziņi nepieciešams saņemt caurlaidi iekļūšanai teritorijā.

Kā informē Satiksmes departamentā, koncerta dēļ aizliegts apstāties un stāvēt:

  • līdz 7. augusta pulksten 8 Lucavsalas ielas un Laivu ielas (Lucavsala) abās pusēs;

  • līdz 8. augusta pulksten 12 Lucavsalas publiskajā autostāvvietā;

  • līdz 7. augusta pulksten 01.00 Mūkusalas ielas rotācijas aplī, Merķeļa ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Inženieru ielai (izņemot sabiedrisko transportu) un Pulkveža Brieža ielā, 60 m garā posmā no trolejbusu galapunkta virzienā uz Hanzas ielu (izņemot sabiedrisko transportu);

  • no 6. augusta pulksten 7 līdz 7. augusta pulksten 01.00 Mūkusalas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai;

  • 6. augustā DUS "Neste" Mūkusalas ielas rotācijas aplī.

No 6. augusta pulksten 8 līdz 7. augusta pulksten 01.00 tiks aizliegta kuģošanas līdzekļu tauvošanās un enkurošanās Mazajā Daugavā un no 6. augusta pulksten 15 līdz 7. augusta pulksten 01.00 tiks slēgta kuģošanas līdzekļu satiksme Mazajā Daugavā.

No 5.augusta pulksten 8 līdz 7.augusta pulksten 8 slēgta transportlīdzekļu satiksme Lucavsalas ielā un Laivu ielā (Lucavsalā).

6. augustā no pulksten 23 līdz 7. augusta pulksten 01.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Mūkusalas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai, savukārt līdz 8. augusta pulksten 12 tiks slēgta transportlīdzekļu piekļūšana Lucavsalas laivu piestātnei.

Neskaidrību gadījumos iedzīvotāji aicināti zvanīt Satiksmes vadības centram pa bezmaksas informatīvo telefona numuru 80003600, kā arī sekot līdzi sabiedriskā transporta satiksmes izmaiņām.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, pēc koncerta pasažieru uzņemšanai divās vietās būs atļauts stāvēt taksometriem – no Mūkusalas apļa uz Mūkusalas ielu virzienā uz Bausku, un no Mūkusalas apļa uz Mūkusalas ielu virzienā uz Akmens tiltu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju nodrošinās kontroli sadarbībā ar SIA "RAW", lai tiktu ievērots aizliegums koncerta norises gaisa telpu izmantot neiesaistītai gaisa satiksmei, droniem, radio vadāmajiem lidmodeļiem (īslaicīgi ierobežotā lidojumu zona "Rammstein" augstumā no zemes (GND) līdz 2000 pēdām (ft) AMSL ar rādiusu 0,54 jūras jūdzes (NM) un šādām centra koordinātām: 56°55'41"N 024°07'07"E).

Savukārt "K Senukai" veikals darbosies kā parasti. Tam blakus esošā autostāvvieta būs pieejama tikai veikala klientiem un ne ilgāk kā vienu stundu.

Ar koncerta noteikumiem iespējams iepazīties arī mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!