Foto: Publicitātes attēli

Ikšķiles novada pašvaldības 30. oktobrī organizētajā trešajā “Tautas sapulcē” politiķi izteica aicinājumu Ikšķiles iedzīvotājus pie Saeimas ēkas uzrunāt deputātus, paužot savu nostāju pret novadu reformas plānā paredzēto Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam, portālu “Delfi” informēja Ikšķiles novada pašvaldība.

Pret šādu novada nākotni Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātajā reformā iestājās “Tautas sapulces” dalībnieki. Uz “Delfi” uzdoto jautājumu par pasākuma dalībnieku skaitu Ikšķiles novada pašvaldība informēja, ka uz sapulci ieradās vairāk nekā simts novada iedzīvotāju. Savukārt, lai noskaidrot klātesošo viedokli, sapulces laikā tika lūgts pacelt rokas tiem, kas iestājas pret pievienošanos Ogres novadam, tādējādi ar vienkāršu rokas pacelšanu tika noskaidrota klātesošo nostāja, noskaidroja “Delfi”.

Sapulcē piedalījās Zaļo un Zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kā arī Saeimas deputāts un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis (ZZS).

Politiķi savās uzrunās atzinīgi vērtēja novada iedzīvotāju veikumu un organizētās aktivitātes, kas apliecina to politisko apziņu un aktivitāti. Tāpat tika novērtēta Ikšķiles novada pašvaldības darbība, atbalstot savus iedzīvotājus. Novada pašvaldība tajā skaitā norādīja, ka sapulcē izskanēja aicinājums iedzīvotājiem 7. novembrī doties uz Rīgu, lai ar savu klātbūtni vērstu Saeimas deputātu uzmanību uz “izskatāmā likumprojekta neatbilstību tautas interesēm”.

Kā ziņots, pēc atbildes saņemšanas no Valsts prezidenta kancelejas Ikšķiles novada pašvaldība aicināja iedzīvotājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties trešajā “Tautas sapulcē”.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 29. oktobrī nolēma konceptuāli atbalstīt un virzīt izskatīšanai pirmajā lasījumā valdības iesniegto "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma" projektu. Paredzams, ka Saeima pirmajā lasījumā to varētu skatīt 7. novembra sēdē.

Valdībā apstiprinātais likumprojekts nosaka administratīvo teritoriju un novadu teritoriālā iedalījuma vienību izveidošanas, uzskaites, robežu grozīšanas, administratīvā centra noteikšanas nosacījumus un kārtību, kā arī apdzīvoto vietu statusa noteikšanas, to uzskaites kārtību un institūciju kompetenci šajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!