Foto: F64

Pēc atbildes vēstules saņemšanas no Valsts prezidenta kancelejas, Ikšķiles novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus 30. oktobrī pulksten 19 piedalīties trešajā "Tautas sapulcē", portālu "Delfi" informēja Ikšķiles novada pašvaldība.

Valsts prezidentam 18. septembrī tika iesniegta teju 2000 cilvēku parakstīta vēstule ar lūgumu nepieļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotās pašvaldību reformas sasteigtu īstenošanu. Valsts preizdenta kanceleja 18. oktobra atbildes vēstulē norādīja: "Lai nodrošinātu Ikšķiles novada pašvaldības iedzīvotāju interešu pārstāvību, aicinām sekot līdzi minētā likumprojekta apspriešanai Saeimā un nepastarpināti vērsties ar priekšlikumiem un ieteikumiem normatīvā regulējuma pilnveidei Saeimā, tās komisijās vai Saeimas deputātiem."

Atbildes vēstulē tostarp izteikta pateicība Ikšķiles iedzīvotājiem par sabiedrisko un politisko līdzdalību šī jautājuma risināšanā. Tāpat arī minēts, ka VARAM ministrs Juris Pūce ir aicināts rast iespēju ministrijas vadībai tikties ar Ikšķiles iedzīvotājiem.

Pēc vēstules saņemšanas Ikšķiles pašvaldība norāda, ka "Ikšķiles iedzīvotāji tomēr sagaida konstruktīvu rīcību no Valsts prezidenta Egila Levita puses, kurā tiktu pausta skaidra un tieša nostāja par iedzīvotāju tiesībām lemt savu nākotni."

Par tālāko rīcību saistībā ar Saeimā iesniegto pašvaldību reformas likumprojektu plānots pārrunāt "Tautas sapulcē", kas 30. oktobrī pulksten 19 norisināsies Ikšķilē, Peldu ielā 22.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17. oktobrī Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis tikās ar Ikšķiles iedzīvotāju pārstāvjiem, pēc kuras iedzīvotāju pārstāvji izjuta "mazu vilšanās sajūtu". Pēc tikšanās uzņēmējs Kārlis Šenhofs "Delfi" norādīja, ka "Novada pārstāvji pauduši viedokli, ka no prasības par novada neatkarību un orientāciju uz Pierīgu neatkāpsies. Cīņa tiks turpināta arī Saeimā, kur tagad turpināsies diskusijas par reformu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!