Foto: F64

Otrdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur vienā no daudzstāvu mājas dzīvokļiem bija aizdedzies pie apkures ierīces novietots krēsls. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu “Delfi” informēja VUGD.

Izsaukums tika saņemts pulksten 12.07. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija aizdedzies pie apkures ierīces novietots krēsls 0,1 kvadrātmetru platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi būtu brīdinājis par ugunsgrēka izcelšanos, tādējādi iespējams pasargājot cilvēku no saindēšanās ar degšanas produktiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektroinstalācija, trīs gadījumos vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, telpu apgaismojuma spuldze, siltumnīca, elektrisko rotājumu virtene, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, starpstāvu pārsegums.

Vakar Pļaviņu novadā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!