Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs (KPV LV) rosinājis veidot atsevišķu Kandavas novadu.

Deputāts iesniedzis priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, rosinot pārskatīt Tukuma novadā ietilpstošo teritoriju sarakstu.

Vitenbergs rosina no Tukuma novadā ietilpstošo teritoriju saraksta svītrot Kandavas pilsētu un Kandavas pagastu, piedāvājot izveidot atsevišķu Kandavas novadu.

Saskaņā ar viņa piedāvājumu Kandavas novadā ietilptu Cēres pagasts, Kandavas pagasts, Kandavas pilsēta, Matkules pagasts, Zemītes pagasts, Zantes pagasts un Vānes pagasts.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumi, kas piedāvā reformas rezultātā 119 pašvaldību vietā Latvijā izveidot 39 vietvaras.

"Delfi" jau ziņoja, ka 7. novembrī pēc vairāku stundu debatēm un trauksmaina rīta, kad pie Saeimas ēkas protestēja iespaidīgs skaits reģionu un pašvaldību pārstāvju, Saeima konceptuāli atbalstīja "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu". Novadu reforma paredz no 2021. gada vidus Latvijā izveidot 39 pašvaldības esošo 119 vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!