Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijā līdz šim nav apstiprināts neviens jaunā koronavīrusa "Covid-19" saslimšanas gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija.

Aizvadītajā diennaktī veikti 23 laboratoriskie izmeklējumi, 22 bijuši negatīvi, vienam tiek gaidīts gala apstiprinājumus

Kopumā kopš 29. janvāra veikti 65 izmeklējumi.

Jau vēstīts, ka Lietuvā un Igaunijā apstiprināts pa vienam "Covid-19" saslimšanas gadījumam.

Lietuvā inficējusies 39 gadus veca sieviete, kura 24. februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc Itālijas ziemeļu pilsētas Veronas apmeklējuma, bet Igaunijā – kāds vīrietis, kurš trešdien Tallinā ar autobusu iebrauca no Rīgas, kur caur Turciju bija ielidojis no Irānas.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019. gada 31. decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Vīrusa avots pagaidām nav zināms. Tam nav vakcīnas un īpašas ārstēšanas, bet cilvēks no tā var pilnībā atveseļoties.

Vīrusa pazīmēs ir, piemēram, drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana. Pacientiem var būt viegla, vidēji smaga vai smaga slimība.

Vīrusa profilakses pasākumi ir līdzīgi kā citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Speciālisti iesaka bieži mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi, klepojot un šķaudot, izmantot vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!