Foto: F64
Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ organizatori atcēluši 16. martā plānotos leģionāru dienas pasākumus Rīgā un Lestenē, tādēļ pilsoņus, kuriem nav noteikti karantīnas ierobežojumi un ir laba veselība, Nacionālā apvienība (NA) aicina ziedus pie Brīvības pieminekļa un Lestenes Brāļu kapos nolikt individuāli, portālu "Delfi" informēja NA.

Politiskā spēka pārstāvji norādīja, ka iepriekš plānotais dievkalpojums Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, gājiens no baznīcas līdz Brīvības pieminekli un piemiņas pasākums Lestenes Brāļu kapos ir atcelts.

"Ierobežojumam rīkot publiskus pasākumus gan nevajadzētu ietekmēt katra individuālo pārliecību un gatavību godināt karavīrus – cilvēkus, kas dzīvē gājuši cauri nesalīdzināmi smagākiem pārbaudījumiem," teikts paziņojumā medijiem.

Iedzīvotājus, kas plāno doties uz Lestenes Brāļu kapiem, NA aicina izmantot personīgos automobiļus, nevis doties grupās ar autobusiem. Tāpat jebkurš leģionārs un viņa piederīgais, kas sasnieguši īpaši cienājamu vecumu, tiek lūgts rūpīgi izvērtēt, cik droši pašreizējos apstākļos ir doties ārpus mājas.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 12. martā lēma visā valstī līdz 14. aprīlim izsludināt ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu slimības "Covid-19" izplatību. Lēmums tostarp paredz atcelt un aizliegt visus publiskos pasākumus, kuru dalībnieku skaits ir virs 200 cilvēkiem.

Savukārt Rīgas domes pagaidu administrācija 13. martā pieņēma lēmumu, neskatoties uz dalībnieku skaitu, ārkārtējās situācijas laikā galvaspilsētā aizliegt visus pasākumus, kuru norise paredzēta ārtelpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!