Foto: LETA

Lai skolotāji pilnvērtīgi varētu sagatavoties organizēt mācību darbu attālināti, Izglītības un zinātnes ministrija nolēmusi arī 12. klašu skolēniem piešķirt pavasara brīvdienas.

Kā jau vēstīts, sestdien valdība pieņēma lēmumu pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs un nodrošināt mācības attālināti, tai skaitā arī pārtraukt arī valsts centralizēto pārbaudījumu darbu norisi, nodrošinot svešvalodu eksāmenu norisi laikposmā no 2020. gada 12. maija līdz 15. maijam. Vairāk par plānoto eksāmenu tālāku norisi lasi šeit.

Lai skolotāji varētu pilnvērtīgāk sagatavoties mācību darbam attālināti, arī 12. klašu skolēniem tiek piešķirts pavasara brīvlaiks no 16. līdz 20. martam.

Līdz ar to visi skolēni mācības attālināti uzsāks 23. martā.

IZM ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš paudusi, ka ja pirmajā attālinātās mācīšanās nedēļā tiks konstatēts, ka pedagogi nevar nodrošināt kontaktu ar skolēnu, valda neziņa un skolēnus pārslogo ar mājasdarbiem, IZM sludinās brīvlaiku un pagarinās mācību gadu.

Ministre uzsvēra, ka skolotājiem un skolu direktoriem intensīvi jānodarbojas ar skaidrošanas darbu. Šodien ministrija solīja publicēt vadlīnijas attālinātām mācībām, bet par mācību saturu informācija gaidāma jaunnedēļ.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka esot vairāki platformu turētāji, kas izteikuši gatavību bez maksas šīs skolas nodrošināt ar elektronisko sistēmu, kā arī vairāki IT uzņēmumi izteikuši gatavību nodrošināt bezmaksas papildinājumus.

Izglītības ministre norādīja, ka tad, kad IZM zinās skolēnu skaitu, kas ir izslēgti no attālinātā mācību procesa, tiks risināts jautājums par to, kā palīdzēt skolēniem vismaz uz šo ārkārtējās situācijas brīdi.

Šuplinska solīja, ka IZM stingri sekos līdzi bērnu kavējumiem un tiks izstrādāta instrukcija par to, kā bērns dod ziņu, ka noteiktā dienā ir mājās un atrodas pie noteiktas elektroniskas ierīces, turklāt ir rīcībspējīgs.

Vecāku pienākums ir informēt skolotāju, ja bērns neatrodas attālinātā mācību režīmā. Ja divu dienu laikā skolai nebūs informācijas, tikšot iesaistīts sociālais dienests, bet par to sīkāka informācija vēl sekos.

Jau ziņots, ka piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14. aprīlim, ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!