Foto: Nacionālā apvienība
Pirmdien, 16. martā, jau kopš agra rīta notiek latviešu leģionāru piemiņas godināšana, iedzīvotājiem noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, vēsta Nacionālā apvienība. Savukārt Vecrīgā, kur vēl pirms nedēļas bija plānoti vairāki pasākumi, policistu skaits gan ir lielāks, nekā citus gadus, bet nekādas nekārtības dienas pirmajā pusē nebija izcēlušās, novēroja portāls "Delfi".

Ziedus pie pieminekļa nolikuši Daugavas Vanagu un Latvijas Nacionālo karavīru biedrības biedri, NA deputāti un jaunieši. Ziedu nolikšana notiek atbilstoši ārkārtējās situācijas nosacījumiem, ievērojot noteikumus un ieturot starp klātesošajiem distanci, portālu "Delfi" informēja Nacionālās apvienības (NA) pārstāve Zane Auziņa.

Šogad ziedi pie Brīvības pieminekļa tiks likti visas dienas garumā. "Distance starp ziedu nolicējiem ir krietni lielāka nekā citkārt, bet sirdī visi ir vēl tuvāki nekā citkārt," situāciju komentējis NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Kā novēroja portāls "Delfi", pirmdien, 16. martā, Vecrīgā nenotika ne iepriekš plānotais dievkalpojums, ne pārējie divi no trim pieteiktajiem pasākumiem, jo jau iepriekš tie tika atcelti.

Slēgta arī sv. Jāņa baznīca, kur iepriekšējos gadus notika leģionāru piemiņas dievkalpojums.

Lai gan pasākumi ir atcelti, Vecrīgā ir daudz lielāks policistu skaits, kuri uzrauga sabiedrisko kārtību, novēroja portāls "Delfi".

Savukārt pie Brīvības pieminekļa portāls "Delfi" rīta pusē pamanīja pāris prokremliskos aktīvistus, bet no viņiem mazliet atstatus divi vīrieši garāmgājējiem dalīja Latvijas Nacionālās frontes izdoto laikrakstu "DDD".

Kopuma situācija Vecrīgā 16. marta rīta pusē bija mierīga.

Valsts policijā portālam "Delfi" norādīja, ka 16. marts līdz šim Rīgā aizritējis bez starpgadījumiem. Policija nepieciešamības gadījumā turpinās strādāt, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību.

Jau ziņots, ka valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ organizatori atcēla visus 16. martā plānotos Latviešu leģionāru dienas publiskos pasākumus Rīgā un Lestenē.

Vienlaikus Nacionālā apvienība izteikusi aicinājumu ikvienam pilsonim, kuram nav noteikti karantīnas ierobežojumi un ir laba veselība, individuāli godināt leģionārus, noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa un Lestenes Brāļu kapos.

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 13. martā, nolēma līdz 12. martā izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām aizliegt jebkādu pasākumu norisi ārtelpās, neraugoties uz dalībnieku skaitu, portālu "Delfi" iepriekš informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Rīgas domē šogad bija pieteikti trīs tradicionālie 16. marta jeb leģionāru piemiņas dienas pasākumi. Viens no pasākumiem bija tradicionālais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" pieteiktais gājiens, tāpat pasākumu pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja", kura citus gadus vēlējās pulcēties pie Brīvības pieminekļa, bet šogad savu piketu bija pieteikusi pie Svētā Pētera baznīcas un arī norādījusi 100 dalībniekus.

Savukārt Brīvības laukumā sapulci pieteikusi biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam", plānojot, ka pasākumā piedalās 30 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!