Foto: DELFI

Saistībā ar Ministru kabineta (MK) izsludināto ārkārtējo situāciju Rīgas dome plāno atcelt 16. martā plānotos piemiņas pasākumus, apliecināja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR).

Viņš skaidroja, ka, lai arī puses pieteikušas tikai 100 dalībniekus, ir skaidrs, ka faktiskais pasākuma apmeklētāju skaits būtu krietni lielāks, piemēram, policijas darbinieki un interesenti. Radzēvičs uzsvēra, ka vērsīsies pie pasākumu organizatoriem, paziņojot par atteikšanos no to rīkošanas, rūpējoties par savu un apkārtējo veselību.

Jau vēstīts, ka ārkārtējās situācijas laikā no 13. marta atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas. Rīgas domē līdz šim pieteikti trīs tradicionālie 16.marta jeb leģionāru piemiņas dienas pasākumi, skaidroja pašvaldībā.

Viens no pasākumiem ir tradicionālais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" pieteiktais gājiens. Organizatori pieteikuši 100 cilvēku dalību. Tāpat pasākumu pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja", kura citus gadus vēlējās pulcēties pie Brīvības pieminekļa, bet šogad savu piketu pieteikusi pie Svētā Pētera baznīcas un arī norādījusi 100 dalībniekus. Savukārt Brīvības laukumā sapulci pieteikusi biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam", plānojot, ka pasākumā piedalās 30 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!