Foto: LETA

Ierobežotās iekšlietu resora kapacitātes dēļ iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pašlaik neieteiktu izsludināt valstī totālu karantīnu "Covid-19" vīrusa dēļ, turklāt Eiropā iestrēgušu kravu dēļ trūkstot individuālo aizsardzības līdzekļu.

Ministrs atzīmēja, ka pašlaik nebūtu prātīgi valstī izsludināt totālu karantīnu, kurā būtu liegta iedzīvotāju kustība, jo to līdz galam neļauj iekšlietu resora kapacitāte, un būtu nepieciešams iesaistīt arī Zemessardzi un armiju.

Tāpat viņš uzsvēra, ka zināmas problēmas atbildīgajiem dienestiem sagādā individuālās aizsardzības līdzekļu, piemēram, respiratoru trūkums, kas radies saistībā ar iestrēgušām kravām Eiropā.

Vienlaikus iekšlietu ministrs ir uzņēmies iniciatīvu ieviest ""Covid-19" lietotni", kas varētu palīdzēt kontrolēt, vai cilvēki, kam tas nepieciešams, ievēro valdības noteikto 14 dienu pašizolāciju.

Viņš norādīja, ka modernās tehnoloģijas šādu tehnisko risinājumu atļauj, taču atzina, ka vēl nav zināms, vai viņa kolēģi šādu rosinājumu atbalstīs, kā arī ir nepieciešams saprast nepieciešamo finansējuma apmēru šādai idejai.

Latvijā šobrīd ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" saslimuši 60 cilvēki.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!