Foto: LETA

Ar koronavīrusa izraisīto infekcijas slimību "Covid-19" inficējušies arī Iekšlietu ministrijas (IeM) pakļautībā esošo iestāžu darbinieki, intervijā Latvijas Radio pastāstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ģirģens pastāstīja, ka izolācijā pašlaik atrodas ne vairāk kā četri darbinieki. Inficēšanās notikusi ārpus dienesta pienākumu pildīšanas, saskarē ar līdzcilvēkiem.

"Cilvēki ir izolēti. Ceram, ka mums nebūs vēl lielākas problēmas. Bet darām, ko varam," sacīja ministrs.

Ģirģens arī atzina, ka IeM padotības iestādēs ir arī tādi darbinieki, kas piesardzības dēļ atrodas pašizolācijā, taču nav informācijas, ka viņiem būtu konstatēta saslimšana. Pārsvarā tās ir personas, kas atgriezušās Latvijā no to pienākumu izpildes ārzemēs.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis jau iepriekš uzsvēris, ka valsts piemērotie ierobežojumi "Covid-19" izplatības apturēšanai strādās, ja valsts iedzīvotāji tos atbildīgi ievēros.

Viņš uzsvēra, ka ierobežojumi "Covid-19" izplatības mazināšanai un apturēšanai īpaši jāievēro ceļotājiem, jo viņi patlaban ir lielākie riski. "Tāpēc karantīna un pašizolācija šiem cilvēkiem ir jāuztver nopietni," sacīja speciālists.

Dumpis norādīja, ka laiks rādīs, cik efektīvi ir Latvijā ieviestie pasākumi jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības ierobežošanai. Pēc Dumpja sacītā, Latvija epidemioloģisko situāciju ir apzinājusies krietni savlaicīgāk par citām pasaules valstīm, piemēram, Zviedriju un Angliju, kur situācija, viņaprāt, ir dramatiska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!