Foto: Saeimas administrācija

Visiem Latvijas Saeimas deputātiem un darbiniekiem izsūtīts aicinājums pašizolēties saistībā ar deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanu ar "Covid-19".

"Saskaņā ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa sniegto informāciju, viņam ir apstiprināta COVID-19 saslimšana. Tādēļ visi Saeimas deputāti un darbinieki aicināti šobrīd līdz tālākas informācijas saņemšanai pašizolēties (tostarp, nesūtīt uz bērnu dārzu bērnus līdz 7 gadu vecumam) un sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Šobrīd sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru tiek apzinātas tālākās veicamās darbībās, par kurām tiksiet informēti. Lūdzam Saeimas deputātus informēt par minēto situāciju savus palīgus, bet Saeimas struktūrvienību vadītājus - savus darbiniekus," teikts Saeimas administrācijas izplatītajā aicinājumā visiem darbiniekiem.

Ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) aicināja drošības dēļ pašlaik ievērot pašizolāciju visiem, tajā skaitā Saeimas deputātiem un darbiniekiem, kas pēdējā laikā kontaktējušies ar deputātu Kaimiņu.

Vaicāta, vai šis gadījums var likt pārtraukt Saeimai sanākt uz sēdēm un pieņemt lēmumus, Mūrniece norādīja, ka pašlaik tiek vēl gaidītas precīzākas ziņas no epidemiologiem, lai saprastu, cik lielu cilvēku loku Kaimiņa saslimšana skar. Vispirms ir jāsaņem nepieciešamā informācija, lai varētu saprast situāciju un to, kas tieši būtu jādara, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja.

Kaimiņš sociālajos tīklos paziņojis, ka no 17.marta saistībā ar sliktu pašsajūtu ir pašizolējies. Piektdien, 20.martā, nodevis analīzes un sestdien saņēmis informāciju par pozitīvu "Covid-19" rezultātu.

"Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16.martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties!" raksta deputāts.


Pēdējās diennakts laikā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" Latvijā apstiprināta vēl 13 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 124.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!