Foto: Pašvaldības policija

Patlaban situācija ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem – sejas maskām, cimdiem un dezinfekcijas līdzekļiem – policistiem, lai iespēju robežās samazinātu risku saslimt ar Covid-19 dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ir daudz labāka nekā tā bija sākotnēji, portālam "Delfi" preses konferencē atzina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas priekšnieks Normunds Krapsis.

Taču gan Valsts policija, gan citi operatīvie dienesti strādā, lai papildinātu šo individuālo aizsarglīdzekļu rezerves, jo nav zināms kā pandēmijas situācija attīstīsies nākotnē.

Krapsis norādīja, ka patlaban Valsts policija ar individuālajiem aizsarglīdzekļiem ir nodrošināta, bet primāri runa ir par reaģējošajiem spēkiem, proti, tiem policijas darbiniekiem, kuri ierodas notikuma vietā gan saņemot izsaukumus, gan ikdienā kontaktējoties ar iedzīvotājiem vienalga pie kādiem apstākļiem.

Tāpat Valsts policija ir saņēmusi rekomendācijas no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra par rīcību ārkārtējās situācijas laikā. "Protams, ja ir šīs pazīmes vai, ja ir informācija, ka persona ir inficēta, tad protams, nepieciešams izmantot individuālos aizsardzības līdzekļus. Ja pazīmju nav, tas ir ikdienas notikums, tad katra policista atbildība ir šo situāciju izvērtēt," paskaidroja Krapsis.

Viņš arī norādīja, ka ir atrunāts algoritms, kā jārīkojas gan uzrunājot iedzīvotājus, gan saņemot un dodoties uz izsaukumu.

"Patlaban situācija ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem ir daudz labāka nekā tā bija sākotnēji, bet jebkurā gadījumā gan kā Valsts policija, gan kā citi operatīvie dienesti strādājam pie tā, lai papildinātu šīs te rezerves, ņemot vērā, ka mēs neviens nevaram zināt kā attīstīsies šī te pandēmija," rezumēja Krapsis.

Pirmdien portāls "rus.delfi.lv", atsaucoties uz kāda Valsts policijas darbinieka sievas teikto, ziņoja, ka koronavīrusa pandēmijas daļai policijas darbinieku netiek izsniegtas maskas un dezinfekcijas līdzekļi, bet viena paciņa ar cimdiem tiek izsniegta uz četrām dienām.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Trešdien pirmo reizi Slimību profilakses un kontroles centrs Latvijā konstatējis Covid-19 pacientus, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumu ārpus Latvijas, līdz ar to konstatēta nenoskaidrota vietējā transmisija.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!