Foto: Valsts polcija
Diennaktī Valsts policija kopā ar pašvaldības veikusi 624 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, un sāktas septiņas lietvedības, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Tāpat kā iepriekš arī svētdien lielākoties lietvedības sāktas par pašizolēšanās prasību neievērošanu un par cilvēku pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Jau vairākkārt minēts, ka administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiek un tiks piemērots sods, jo policijai vispirms jānoskaidro apstākļi. Pēc apstākļu noskaidrošanas Valsts policija pieņem lēmumu.

Jau ziņots, ka Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju uzrauga sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju, policija attiecīgi reaģē un vērtē iespējamos pārkāpumus.

Valsts policija ikdienu aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos piesardzības pasākumus. Katru gadījumu policija vērtē individuāli, jo ierobežojošo pasākumu mērķis ir galvenokārt novērst vai pārtraukt personu masveida pulcēšanos. Savukārt, ja ierobežojumi tiks pārkāpti, var tikt piemērots sods.

Savukārt Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!