Foto: LETA

Valsts policija kopā ar pašvaldības policiju aizvadītajā diennaktī veikusi 683 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un sākusi 15 lietvedības, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lielākoties pārkāpumi fiksēti Rīgas reģionā.

Jau iepriekš ziņots, ka līdz šim lielākajā daļā pārkāpumi ir par pašizolēšanās prasību neievērošanu. Vienā gadījumā likumsargi noformējusi administratīvo protokolu personai, kura sniedza nepatiesu informāciju par būšanu ārzemēs. Tāpat ir piemēroti sodi personām par atrašanos publiskās vietās bez individuālās aizsardzības līdzekļiem, kad personai būtu jāatrodas pašizolācijā.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus izturēties nopietni un ņemt vērā visus Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus. Piemēram, ja personai jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā, tas arī obligāti jāievēro.

Tāpat likumsargi aicina ikvienam izvērtēt, vai atrašanās publiskās vietās Covid-19 izplatības laikā ir patiešām nepieciešama, un iespēju robežās uzturēties mājās.

"Esam atbildīgi ne tikai par sevi, bet arī par līdzcilvēkiem. Ja zini, kurš neievēro ierobežojumus, rīkojies un ziņo policijai pa tālruņa numuru 110," vairākkārt uzsvērusi policija.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!