Foto: LETA

Pirmdien Veselības ministrijā (VM) lēma, ka slimnīcās testēs personālu, kas strādā vairākās ārstniecības iestādēs, intensīvajā terapijā un reanimācijā, tā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Tāpat Viņķele informēja, ka ģimenes ārsti valsts apmaksātam Covid-19 testam varēs nozīmēt pacientus ar respiratoras saslimšanas simptomiem.

Aizvadītajās brīvdienās mazāks skaits cilvēku izvēlējās veikt Covid-19 testus, informēja ministre.


Jau ziņots, ka Latvijā kopā veikti 14313 izmeklējumi, bet infekcija apstiprināta 376 personām. Pēdējā diennaktī veikti 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19. No tiem saslimšana apstiprināta 29 cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju, no 18. marta īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras atgriezušās no ārvalstīm, vairs neizdalot specifisku valstu grupu, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!