Foto: DELFI
Komunālo pakalpojumu sniedzēji ārkārtējās situācijas laikā nepiemēros līgumsodus, kā arī par 7% tiks samazināti ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

SIA "Rīgas ūdens" ceturtdien, 9. aprīlī, paziņoja, ka ir radis iespēju uz trīs mēnešiem par 7% samazināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

Līdz ar to ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots noteikt 0,79 eiro apmērā par kubikmetru pašreizējo 0,85 eiro vietā, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 0,69 eiro par kubikmetru pašreizējo 0,74 eiro vietā.

Tarifu samazināšanai vēl ir nepieciešams Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmums, bet samazinātie tarifi varētu stāties spēkā jau no 1. maija.

Uzņēmums lēmumu par tarifu samazināšanu pieņēmis, jo pēdējā mēneša laikā ir saņēmis daudzus iesniegumus no klientiem ar lūgumiem par ūdenssaimniecības pakalpojumu rēķinu apmaksas termiņu pagarināšanu, atlaides piemērošanu un kavējuma naudas neaprēķināšanu. Šie lūgumi ir saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Jau ziņots, ka SIA "Rīgas siltums" 25. martā paziņoja, ka neaprēķinās kavētiem maksājumiem līgumsodus, kā arī apkures sezonas laikā neatslēgs apkuri.

Tāpat uzņēmums no 1. aprīļa samazināja siltumenerģijas tarifu – jaunais tarifs ir 48,08 EUR/MWh (bez PVN), kas ir par 7,4 % mazāks nekā iepriekš apstiprinātais tarifs.

Tas ir arī zemākais situmenerģijas tarifs Latvijas lielo pilsētu vidū.

Par savlaicīgi nesamaksātiem rēķiniem ārkārtējās situācijas laikā nokavējuma procentus, ka arī līgumsodu saviem klientiem nepiemēros arī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", tādējādi iespēju robežās mīkstinot ārkārtējās situācijas rezultāta sekas.

Vienlaikus visi komunālo pakalpojumu sniedzēji aicina klientus iespēju robežās norēķināties par pakalpojumiem savlaicīgi, lai neveidotos apjomīgi parādi par piegādātajiem pakalpojumiem, ko vēlāk būs grūti nosegt, neraugoties uz faktu, ka nokavējuma procenti un līgumsods netiks piemēroti.

Vēstīts, ka no 13. marta Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot slimības izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!