Foto: DELFI

Lai novērstu, ka mācību process tiek organizēts dažādās mācību platformās, kas skolēniem apgrūtina vielas apgūšana, valstī ir paredzēts veidot vienotu "virtuālās klases" platformu, trešdien, 3. jūnijā, tiešsaistes preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Vienotas "virtuālās klases" izveide ir nepieciešama, jo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), Valsts izglītības satura centra (VISC) un uzņēmuma "Edurio" veiktajā aptaujā par attālinātā mācību procesa norisi atklājies, ka saziņa skolotāju un skolēnu starpā, kā arī pats mācību process, ir norisinājies dažādās platformās.

Ministre skaidroja, ka pēdējo mēnešu laikā IZM ir vairākkārt tikusies ar informācijas un tehnoloģiju nozaru pārstāvjiem, kur ir piedāvājuši vairākas platformas, ko attālinātajā mācību procesā ir izmantojušas skolas un augstskolas.

"Ir skaidrs, ka vienotā platforma tiks veidota uz kāda prototipa pamata. Jautājums ir, cik lielā mērā tā būs adaptējama un finansiāli pielāgojama mūsu iespējām, bet tur noteikti būs konkurss, kurā varēs startēt," pauda ministre.

Savukārt VISC vadītājs Catlaks skaidroja, ka, uzsākot attālināto mācību procesu, VISC izdeva vadlīnijas, uzsverot, ka ir ļoti svarīgi, lai skola veidotu kopēju stratēģiju par dažādu digitālo platformu izmantošanu.

Vienlaikus viņš atzina Latvijā jau pašreiz ir vairākas labi attīstītas vides, piemēram, "E-klase" vai "Uzdevumi.lv", taču pietrūkst vienota integrēta vide, jo pašreiz teju katrai darbībai gan skolēnam, gan skolotājam ir jāiet citā reģistrācijas vietnē, kur nenotiek automātiska datu pārnešana.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien Catlaks, iepazīstinot ar aptaujas rezultātiem, norādīja, ka lielākā daļa skolēnu, vecāku un pedagogu aptaujā ir atzinuši, ka viņu skola attālināto mācību procesu ir nodrošinājusi drīzāk labi vai ļoti labi.

Vienlaikus lielākajai daļai skolēnu – 44% – attālinātās mācības apgrūtināja diskomforts, pavadot daudz laika pie datora. Nestabils vai lēns internets sagādāja problēmas 21% skolēnu, bet 19% nepatika, ka saziņa ar skolotājiem norisinājās dažādās platformās. Vienlaikus 18% bija daļēji pieejamas mācībām nepieciešamās ierīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!