Foto: LETA
Divi no septiņiem trešdien, 8. jūlijā, publicētajiem saslimšanas gadījumiem, iespējams, saistīti ar otrdien, 7. jūlijā, ziņoto uzliesmojumu privātā paziņu lokā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā esošā informācija.

Vēl divas personas ar simptomiem norāda uz restorāna "Aqua Luna" apmeklējumu, taču saistību ar uzliesmojumu SPKC vēl skaidros.

Ar pārējiem trim saslimušajiem uzsākta saziņa, norāda SPKC.

"Delfi" jau rakstīja, ka četri no pirmdien konstatētajiem septiņiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem ir saistīti ar uzliesmojumu draugu kompānijā individuālos pasākumos, otrdien informēja SPKC.

SPKC aicina visus, kas 27. jūnija vakarpusē apmeklēja restorānu "Aqua Luna" Andrejostas ielā 5 un 28. jūnija vakarpusē "Riviera" Dzirnavu ielā 31, sekot līdzi savai pašsajūtai.

Restorāns "Aqua Luna" paziņojis, ka trešdien veiks darbinieku testēšanu un līdz rezultātu saņemšanai apmeklētājiem būs slēgts, savukārt "Riviera" otrdien atzina, ka pagaidām darbu nepārtrauks.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī otro dienu pēc kārtas Latvijā konstatēti septiņi jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Latvijā kopumā veikti 162 054 izmeklējumi, saslimusi 1141 persona un 1008 izveseļojušās, 30 cilvēki miruši.

Tāpat arī SPKC ziņo, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19.

Kopumā šobrīd Latvijas slimnīcās ārstējas pieci pacienti: četri pacienti ar vidēji smagu un viens pacients ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 181 pacients, liecina Nacionālā Veselības dienesta dati.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām, iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!