Foto: DELFI

Vislielākais vēlētāju atbalsts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās šobrīd ir "Saskaņai", kurai seko "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" kopīgais saraksts, kam divu mēnešu laikā arī vērojams straujākais atbalsta kāpums. Tikmēr "Saskaņai" atbalsts ir krities, liecina jaunākie partiju reitingi, pirmdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

SKDS veidotās aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā puse jeb 55,3% noteikti dosies vēlēt; drīzāk to darīs 27,2%. Visticamāk, uz vēlēšanām nedosies 7,5% aptaujāto, bet noteikti vēlēšanas ignorēs gandrīz 4,9%.

Vislielākais atbalsts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās šobrīd tiek solīts "Saskaņai" – par partiju balsot gatavi 33,2% aptaujāto, kuri plāno piedalīties vēlēšanās. 23,3% savu balsi atdotu "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" kopīgajam sarakstam. Trešajā vietā ir Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības saraksts ar 8,6% atbalstu. Tālu neatpaliek "Jaunā Vienotība" ar 8,4%, informē LTV.

Savukārt Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS) balsi sola 6,1% Rīgas vēlētāju. Ilgi Rīgā pie varas esošajai partijai "Gods kalpot Rīgai" 5,9% vēlētāju atbalsts. Jaunajai konservatīvajai partijai šobrīd aptaujā balsi gatavi atdot 5,7%, Latvijas krievu savienībai 5%, "KPV LV" – 1,9%, bet "Alternatīvajiem" – pusotrs procents.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā, kā arī dažas vai vairākas stundas dienā varēs balsot iepriekšējās balsošanas laikā no 26. augusta līdz 28. augustam. Uzturoties balsošanas iecirknī, vēlētājiem būs jāievēro divu metru distance, jādezinficē rokas, jālieto mutes un deguna aizsegs. Vēlētājiem, kuriem nebūs sava sejas aizsega, iecirknī tiks izsniegta vienreizlietojamā sejas aizsargmaska. Vēlētāji aicināti vēlēšanu iecirknī izmantot arī savus rakstāmrīkus, bet, ja vēlētājam šādas iespējas nav, iecirknī tiks nodrošināta katram vēlētājam sava pildspalva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!