Foto: Valsts kanceleja

Par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāju izraudzīts Jānis Ābele, informēja Valsts kancelejā.

Pats amata kandidāts, skaidrojot savu motivāciju kļūt par VBTAI priekšnieku, norādīja: "Mana motivācija nav vienkārši ieņemt šo amatu, bet gan izveidot šo iestādi par mūsdienīgu bērnu un jaunatnes atbalsta un labklājības centru. Vienlaikus arī vēlos palīdzēt Labklājības ministrijai īstenot visas gaidāmās reformas šajā jomā."

"Uzskatu, ka iepriekš īstenotie starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības fondu projekti man snieguši būtisku pieredzi. Tā būs ļoti vērtīga, vadot un attīstot Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, ieviešot tajā dažādus labās prakses principus un mazinot lieko birokrātiju," turpināja Ābele.

Pirms dalības konkursā Ābele strādājis ar ES struktūrfondu līdzfinansētajiem IT jomas projektiem. Viņš bijis arī administrācijas vadītājs Ekonomikas ministrijā.

No 2016. gada līdz 2019. gada jūnijam konkursa uzvarētāja darbavieta bijusi Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, kur pusotru gadu vadīta Infrastruktūras attīstības departamenta Satiksmes infrastruktūras projektu nodaļa, pēc tam – Vides un Energoefektivitātes departaments, savukārt 2019. gadā Ābele kļuvis par šīs iestādes direktora vietnieku ES fondu ieviešanas jautājumos.

Šajā periodā konkursa uzvarētājs papildus amata pienākumiem darbojies arī informācijas tehnoloģiju jomā un izstrādājis izglītojošu datorspēli "Zilbe", kas attīsta lasītprasmi bērniem.

Vēl iepriekš Ābele strādājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kur no 2013. gada līdz 2014. gadam bijis vecākais eksperts Investīciju uzraudzības departamenta Finanšu vadības nodaļā, bet vēlāk divus gadus vadījis šo nodaļu. Pirms tam strādājis Finanšu ministrijas Eiropas Sociālo fondu uzraudzības nodaļā.

Ābele Rīgas Stradiņa universitātē guvis profesionālo maģistra grādu vadībzinātnē. Potenciālais Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšnieks teicamā līmenī pārvalda angļu valodu un labi pārzina vācu valodu.

Komentējot atklātā konkursa rezultātu, labklājības ministre un konkursa komisijas priekšsēdētāja Ramona Petraviča (KPV LV) atzīmēja, ka VBTAI ir "ļoti nepieciešamas pārmaiņas, tostarp, lai turpinātu sākto bāriņtiesu reformu".

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trijās kārtās. Uz konkursa trešo kārtu Ābele tika izvirzīts kā vienīgais pretendents.

Jau ziņots, ka 1. jūnijā VK atkārtoti izsludināja atklātu konkursu uz VBTAI priekšnieka amatu. Iepriekšējais konkurss noslēdzās bez rezultāta.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds. Tāpat pretendentiem pēdējo 10 gadu laikā jābūt guvušiem vismaz triju gadu nepārtrauktu pieredzi organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze tiks uzskatīta par priekšrocību.

Ieņemot amatu, nākamais VBTAI priekšnieks saņems mēnešalgu 2264 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!