Foto: LETA

Mirušā katoļu priestera Gregora Ķibuļa ģimene vērsīsies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca ar oficiālu sūdzību par viņa aprūpi Neatliekamās medicīnas centrā, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Tuvinieki uzsvēruši, ka priesteris tika izrakstīts ar lielām sāpēm. Tas, ka nākamajā dienā viņš mira, liecina, ka veselības stāvoklis bija kritisks.

Jau vēstīts, ka iepriekš slimnīca pārbaudē par pacienta izrakstīšanas veidu no slimnīcas, kuru tur bija nogādājusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu brigāde, pārkāpumus nekonstatēja.

Pacientu viņa tuvinieki, kuri bija atbraukuši viņam pretī, atrada ratiņkrēslā izstumtu ārpus slimnīcas. Viņa roku vēnās arī bijušas atstātas zāļu sistēmas adatas. Dienu vēlāk pacients miris.

Ķibuļa piederīgie, kuri vēlējās palikt anonīmi, iepriekš izklāstīja jūlija izskaņā notikušo un to, kā priesteris slimnīcā nokļuvis, raksturoja tur novēroto slimnīcas darbinieku attieksmi un neslēpa, ka garīdznieks spēcīgas sāpes jutis arī pēc izrakstīšanas no slimnīcas, kad nogādāts mājvietā. Izsaukta ātrā palīdzība, bet pēc brīža izrādījies, ka viņš miris.

Slimnīcā iepriekš tika pārbaudīti videonovērošanas kameru ieraksti un tajos redzams, ka slimais priesteris ratiņkrēslā nevienu brīdi nav atradies viens pats, LTV iepriekš apgalvoja slimnīcas pārstāve Evija Mileiko.

Pēc izrakstīšanas slimnīcas darbinieks slimnieku ratiņkrēslā izvedis laukā no telpām svaigā gaisā. Pēc dažu minūšu gaidīšanas piebraucis tuvinieku auto, kurā pacients iesēdināts.

Arī visi katetri no pacienta rokām bijuši izņemti, liecinot medicīniskā dokumentācija.

Slimnīca esot gatava atbildēt uz visiem piederīgo jautājumiem, ja saņemšot oficiālu iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!