Foto: LETA
Valstu saslimstības rādītāju ar Covid-19 saraksts stājas spēkā ar esošās nedēļas nākamo dienu – sestdienas pusnakti – pēc tā publicēšanas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā, paredz Ministru Kabinetu noteikumu grozījumi, kas stājās spēkā šonedēļ.

SPKC speciālisti atgādina, ka Valstu saslimstības rādītājs ar Covid-19 ir pieejams SPKC mājaslapā.

Pēdējo divu nedēļu laikā 30% no apstiprinātajiem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 ir saistīti ar ieceļotājiem no ārvalstīm, taču pārējie ir bijuši kontaktā ar šīm personām.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā diennaktī reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi.

Latvijā kopā veikti 234 520 izmeklējumi, saslimušas 1330 personas un 1093 izveseļojušās, 33 cilvēki miruši.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Kopā stacionāros ir trīs pacienti – visi ar vidēji smagu slimības gaitu. No stacionāra izrakstītas 202 personas.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!