Foto: Shutterstock
Sestdien Rīgas ārkārtas vēlēšanās, visticamāk, liela vēlētāju plūsma nav gaidāma, teica Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins.

Viņš pastāstīja, ka sestdienas rītā visi vēlēšanu iecirkņi atvērušies bez problēmām un ziņu par kādiem starpgadījumiem nav.

Kokins prognozēja, ka šodien iecirkņos vēlētāju plūsma būs vienmērīga.

"Tie, kuri bija steidzīgi, tie nobalsoja jau iepriekš," teica Kokins, skaidrojot, ja iepriekšējā balsošanā ir lielāka aktivitāte, tad, visticamāk, vēlēšanu dienā tāda nebūs.

Viņš arī teica, ka varbūt cilvēki kļūs aktīvāki pēc pulksten 12, jo tie, kuri vēlējās balsot no rīta, to jau esot izdarījuši.

Kā vēstīts, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienā durvis vēruši 156 balsošanas iecirkņi. Šodien iespējams novēlēt līdz pulksten 22. Pirms tam no 26. līdz 28. augustam norisinājās iepriekšējā balsošana. Šoreiz rīdziniekiem ir iespēja balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati liecina, ka iepriekšējās balsošanas trijās dienās pie urnām devies 81 228 jeb 19,22% balsstiesīgo vēlētāju.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiek likts, un principa "viens vēlētājs – viena balss" nodrošināšanai tiek lietoti vēlētāju saraksti.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendē 707 kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!