Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits Zinību dienā aicina skolēnus visas dzīves garumā apgūt arvien kaut ko jaunu, lai veidotu Latviju par modernu, tiesisku, nacionālu un ilgtspējīgu valsti Ziemeļeiropā.

Savā apsveikumā Zinību dienā Valsts prezidents uzrunā skolotājus: "Sabiedrība ir uzticējusi skolai un skolotājiem lielu atbildību. Šī atbildība ir veidot mūsu nākotnes kopdzīves telpu, audzinot un izglītojot jaunās personības."

Skolotāju rokās "ir ne tikai konkurētspējīgas un mērķtiecīgas, bet arī cilvēciskas, pilsoniski aktīvas un sociālas personības sagatavošana, kuras centrā ir vērtības, kas izpaužas attieksmēs un rīcībā".

"Es ticu jums un jūsu sirds gudrībai jauno personību sagatavošanā!" adresējot skolotājiem, norāda Levits.

Savukārt, uzrunājot skolēnus, Valsts prezidents norāda: "Mūsdienu laikmets aicina katru dienu apgūt kaut ko jaunu. Mācoties un gūstot pieredzi, jūs veidojat savas personības kā indivīdi un kā pilsoņi un kļūstat par spēcīgu Latvijas balstu, ar ko lepojas ne tikai jūsu ģimene, bet ikviens Latvijas pilsonis."

"Mēs esam ļoti talantīga tauta, un katrs varam iemiesot dažāda veida prasmes, kāds pat vairākas. Tāpēc es aicinu jūs visas dzīves garumā apgūt arvien kaut ko jaunu, lai veidotu Latviju par modernu, tiesisku, nacionālu un ilgtspējīgu valsti Ziemeļeiropā," mudina Levits.

Valsts prezidents skolotājiem un skolēniem vēl sekmes un panākumus, kā arī darbos un piedzīvojumos ražīgu jauno 2020./2021. mācību gadu.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sveic skolēnus, skolotājus, studentus un pasniedzēus 1. septembrī: "Laba izglītība palīdz izprast mūsu vērtības, iemāca domāt patstāvīgi un tiekties pēc jauniem atklājumiem. Zinātkāre maina pasauli, bet vērtības to satur kopā!"

"Novēlu visiem daudz spēka, optimisma un aizrautības!" vēl Mūrniece.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) mudina: "Izvirzām mērķi, skaidri sasniedzamu rezultātu, sadarbojamies! Mācāmies viens no otra, bagātinām viens otru un saprotam, ka arī Covid-19 apstākļos viss notiek pa īstam. Esam un darām 2020./2021. mācību gadā!"

Vēstīts, ka otrdien, 1. septembrī, skolēni atsāk savas skolas gaitas. To pavada gan jaunā satura jeb kompetenču pieejas ieviešana, gan Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi. Tiesa, kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas(IZM) sniegtā informācija, pamatā mācības skolēniem notiks klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!