Foto: DELFI
Lai apvienotu vietējos iedzīvotājus, sabiedriskās organizācijas un uzņēmumus, Rīgā dibināta Avotu apkaimes biedrība, portālu "Delfi" informēja jaunās biedrības valdes priekšsēdētājs Miks Celmiņš.

"Biedrība galvenokārt darbosies, lai identificētu problēmas un rastu inovatīvus risinājumus, kas palīdzēs apkaimei kļūt iekļaujošākai, zaļākai un drošākai," norādīja apkaimes biedrības valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka ir ļoti labi, ka beidzot arī Avotu apkaimei ir sava biedrība.

Tāpat plānots, ka biedrība apvienos Avotu apkaimes iedzīvotājus, sabiedriskās organizācijas un uzņēmumus, veicinās ilgtermiņa pārmaiņas apkaimēs satiksmes un infrastruktūras jomā, kā arī īstenos dažādus projektus un kultūras pasākumus un aizstāvēs Avotu apkaimes iedzīvotāju intereses.

Septembrī dibinātās Avotu apkaimes biedrības pirmajā valdes sēdē otrdien, 6. oktobrī, par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Celmiņš. Valdē darbosies arī Zane Pūpola, Ņikita Cunskis, Jānis Bekers un Viestarts Vidiņš.

Šobrīd interesi par iesaistīšanos biedrības aktivitātēs izteikuši aptuveni 50 apkaimes iedzīvotāju un uzņēmēju. Jau otrdien, 13. oktobrī, Avotu apkaimes iedzīvotāji, uzņēmēji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji pulcēsies plašākā pasākumā, kurā tiks diskutēts par jaunās biedrības veicamajiem darbiem, apkaimes izaicinājumiem un sasniedzamajiem mērķiem.

Avotu apkaime nav pirmā, kuras intereses pārstāv biedrība. Arī Purvciemam, Āgenskalnam, Teikai, Čiekurkalnam un citām Rīgas apkaimēm ir savas biedrības. Rīgas Apkaimju aliansē ietilpst 16 apkaimes biedrību.

Avotu apkaime atrodas Rīgas vēsturiskajā centra dienvidaustrumu daļā, kādreizējajā Maskavas foršatē, un to ieskauj Artilērijas, Krāsotāju, Lienes, Avotu, Deglava iela, Dzelzceļa loks, Dzelzceļš, Dzirnavu iela un Aleksandra Čaka iela. Kā liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sniegtā informācija, Avotu apkaimē dzīvo vairāk nekā 21 000 iedzīvotāju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!