Foto: LETA

Piektdien, 9. oktobrī, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apliecinājis, ka vismaz 20 skolotāji Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā saslimuši ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Portālam "Delfi" pēc neoficiālas, bet drošas informācijas zināms, ka atbildīgais Rīgas domes departaments nav atbalstījis iniciatīvu jau laicīgi slēgt skolu bažās par iespējamo saslimšanas izplatību.

Kā portālam "Delfi" apliecināja vairāki avoti, atzīmējot Skolotāju dienu, pedagogi un skolas pārstāvji 2. oktobrī devušies izbraucienā. Visi skolotāji pēc kopīga neliela ceļojuma šobrīd ir Covid-19 pozitīvi.

Sākotnēji gan šķita, ka pēc izbrauciena saslimis viens skolotājs, bet vēlāk izrādījies, ka bijušas vairākas kontaktpersonas, kurām tobrīd nevajadzētu strādāt skolā.

Par notikušo informētas Rīgas domes atbildīgās amatpersonas, tomēr saņemta atbilde, ka skolai darbu iespējams turpināt, bet skolotājiem, kuri bijuši kontaktpersonas, jāturpina darbs sejas maskās.

Trešdien, 7. oktobrī, tika saņemta informācija par pirmo saslimušo. Rīgas domes Izglītības un sporta departamenta (IKDS) speciāliste pateikusi, ka kontaktpersonas drīkst turpināt darbu skolā, bet aizargmaskās. Tobrīd tie bijuši 18 vai 19 skolotāji.

Skolotāji, kuri bijuši izbraucienā, lietojuši aizsargmaskas un turpinājuši strādāt, kā arī uzturēties skolā.

Skolas direktors gan gribējis konkrētos skolotājus sūtīt mājās un slēgt skolu, liedzot mācības klātienē, izņemot mazākās klases, taču pašvaldības attiecīgais departaments to neesot ļāvis, stāsta "Delfi" informācijas avots.

Vēlāk gan cits darbinieks esot pateicis, ka personām, kuras ir slimnieka kontaktpersonas, ir "jāsēž izolācijā". Dienu vēlāk – 8. oktobrī, skolotāji darbā neesot bijuši, jo devušies veikt testus.

Arī tad skolas direktors esot vēlējies skolā atstāt vien tikai tā dēvētās mazās klases jeb bērnus līdz 7. klasei, taču tas neesot ļauts.

Piektdien, 9, oktobrī, Covid-19 testa rezultātus saņēmuši visi skolotāji, kuri bijuši izbraucienā. Viņu analīzes bijušas pozitīvas. Kā saka "Delfi" informācijas avots – pozitīvi bijuši visi tie skolotāji, kuri bijuši ekskursijā, bet pēcāk darbu turpinājuši aizsargmaskās.

"Beidzot direktoram atļāva aizslēgt skolu, ko viņš gribēja izdarīt jau trešdien," portālam "Delfi" saka avots, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu.

Jau ziņots, ka pēc 29 Covid-19 pozitīvām analīzēm pedagogiem Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā ir jāpāriet uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!