Foto: LETA
Ar mērķi organizēt pašvaldības amatpersonu, darbinieku un apmeklētāju kontrolētu plūsmu Rātsnamā, pie galvenās ieejas pagaidām testa režīmā ierīkots turnikets. Rīgas domē gan skaidro, ka tas nekādā veidā neierobežos apmeklētāju iespējas ienākt rātsnamā un tikties ar deputātiem.

Līdzšinējā sistēma, kas paredzēja caurlaides uzrādīšanu pie sarga posteņa, ir nepilnīga saistībā ar to, ka lielas plūsmas gadījumā kontroles personālam ir laikietilpīgi pārliecināties par katra caurlaides uzrādītāja identitāti, skaidro domē.

Jaunā kārtība paredz, ka turpmāk domes darbinieks vai pašvaldības amatpersona pieteiks apmeklētāja caurlaidi, savukārt gadījumos, ja caurlaide apmeklētājam iepriekš nebūs pieteikta, centra darbinieks sazvanīs darbinieku, pie kā dosies apmeklētājs, un tikai pēc pārliecināšanās par plānoto vizīti izsniegs apmeklētāja caurlaidi.

Sociālajos tīklos gan jaunā Rātsnama apmeklēšanas kārtība ir raisījusi diskusijas, norādot, ka iepriekšējā apmeklējuma kārtība bija daudz ērtāka un atklātāka.

"Jaunā kārtība pēc būtības nemainīs līdzšinējo Rātsnama apmeklēšanas praksi, deputāti tiksies ar vēlētājiem, Rātsnamā notiks dažādi pasākumi, sanāksmes. Apmeklētāji, kuri būs pieteikušies, varēs iekļūt domes ēkā, apmeklēt sēdes un pasākumus, tikties ar deputātiem," skaidro domē.

Tāpat domē norāda, ka pie ieejas esošais policijas postenis netiks likvidēts un drošības kontrole apmeklētājiem būs jāiziet kā līdz šim.

Jaunās izmaiņas attieksies uz Rātsnamu, kur atrodas domes vadības, komiteju, domes frakciju un Centrālās administrācijas darba vietas. Citās pašvaldības iestādēs apmeklētāju kārtība tiek noteikta atsevišķi.

Jaunie noteikumi arī paredz, ka saistībā ar Covid-19 izplatību, vairākas rātsnama blakus ieejas tiek slēgtas apmeklētājiem un caur tām iespējams ieiet tikai ar caurlaidēm, kas izsniegtas darbiniekiem amata pienākumu veikšanai vai, lai piekļūtu garāžā novietotam transportlīdzeklim.

"Pašlaik tiek izstrādāti Rīgas domes apmeklēšanas iekšējie noteikumi, īpašu uzmanību pievēršot arī tam, lai jaunā sistēma neradītu papildu neērtības Rātsnama apmeklētājiem un mediju pārstāvjiem, kuri Rīgas domes telpās veic savus darba pienākumus," norādīja domē.

Informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) liecina, ka iepirkums par turniketa izbūvi tika izsludināts šā gada 20. augustā. Tajā uzvarēja kompānija SIA "Modus Tetra", kas uzņēmās turniketu izbūvēt un uzstādīt par 19 723 eiro (ar PVN).

"Lursoft" dati liecina, ka kompānija reģistrēta 1994. gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 1,06 miljonus eiro, bet peļņa – 50 174 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!