Foto: LETA

Par 31. augustā notikušo protesta akciju pie velotreka "Marss" kopumā ir uzsākti divi kriminālprocesi un trīs administratīvie procesi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Krista Andersone.

Kā informē paši "Marsa parks" aktīvisti, viens kriminālprocess ir uzsākts par trīs aktīvistu rāpšanos pāri sētai, otrs par trīs sētas dēlīšu sabojāšanas.

Savukārt divi administratīvā pārkāpuma procesi ir par lēnu ielas šķērsošanu un viens – par piketa nepieteikšanu.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 31. augustā, pie bijušā velotreka "Marss" bija ieradušies koku zāģētāji, ziņo pilsētvides aktīvisti, kuri arī paši pulcējās notikuma vietā un protestēja pret uzsāktajiem darbiem.

Aktīvisti pirmdienas rītā izsludināja trauksmi un aicināja pulcēties pie parka visus, kuri var, lai aizstāvētu "Marsa parku" un neļautu nozāģēt kokus.

Kā novēroja portāls "Delfi", pāris desmiti aktīvistu ap parka teritoriju centās bloķēt un traucēt satiksmi. Daži aktīvisti dažādām metodēm aizkavējas uz gājēju pārejas pie sarkanās gaismas, tādējādi traucējot satiksmi. Aktīvisti skandēja "Marsa parks!", "Marsa parks!". Notiekošo uzraudzīja policija.

Piketi jau tika rīkoti iepriekš – 28. maija, rītā teju visas Brīvības ielas garumā vienlaicīgi norisinājās 16 piketi pret plānoto Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību Brīvības gatvē 207, bijušā velotreka "Marss" teritorijā.

Protestētāji bija pulcējušies aptuveni četrus kilometrus garā cilvēku rindā no Brīvības pieminekļa līdz bijušā veltoreka "Marss" teritorijai. Izņēmums bija Gaisa tilts, kur aktīvisti nebija novērojami.

Pēdējā "Marsa parks" akcija norisinājās 25. septembrī, kad aktīvisti sasauca preses brīfingu bijušā velotreka "Marss" teritorijā, kurā informēja par saviem turpmākajiem plāniem un simboliski noslēdza zaudēto cīņu par parka saglabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!